It's the flying computer circus!

Kauppakeskus Akseli, Mikkeli 24.2.-11.3.2023

Muistat Commodoren, Spectrumin ja ehkä Amigan varmaan, mutta muistatko vielä Atarin ja Amstradin harmaan? Jos et muista, niin se ei haittaa!

Nyt nämä 1970- ja 1980-luvun legendaariset tietokoneet ovat esillä ja kokeiltavana kiertävässä I love 8-bit® -näyttelyssä.

Kokemukset digitaalisen kulttuurin varhaisista ajoista ovat käsin kosketeltavissa. Tapahtumassa pelataan, ihmetellään ja viihdytään vanhojen suosikkien parissa. I love 8-bit® -tapahtumissa saa autenttisia ja ikimuistoisia kokemuksia digitaalisesta kulttuuriperinnöstä!

Legendaarisia tietokoneita Kauppakeskus Akselissa

Tietokoneet olivat varsin erilaisia 1970- ja 1980-luvulla, mutta millaisia? Tämä käy selväksi Kauppakeskus Akselin järjestämässä I love 8-bit®-näyttelyssä, Mikkelissä. Commodore 64 oli aikansa kiistaton kuningas, mutta myös Commodorellakin oli kilpailijansa, kuten Atari ja Amstrad esimerkiksi.

Ohjelmoinnista kiinnostuneille paikalla Spectravideo SVI-728 ja mukana helppokäyttöisiä lyhyitä koodinpätkiä testattavaksi. Mikäli taidot riittävät, voi myös kehittää oman ohjelman. Mikäpä estää etsimästä lisää koodia, sillä sitä löytyy helposti netistä. Esimerkiksi Ian Sinclairin Working with MSX basic on täynnä kivoja pikku ohjelmia joita voi käydä naputtelemassa Spectravideolla I love 8-bit® -näyttelyssä.

Tietokoneita voi käydä katsomassa ja kokeilemassa. Tähän koko perheen hauskaan tapahtumaan vapaa pääsy. Fun is back in computing!

Laite-esittelyitä

Tutustu I love 8-bit® -laitteiden historiaan verkossa.
Mukana tapahtumassa mm. seuraavia laitteita:

Laitevalmistajia

Tapahtumakuvia

Kuvia aikaisemmista I love 8-bit -tapahtumasta on tässä. Voit myös lähettää omia kuvia julkaistavaksi sähköpostilla osoitteeseen info@ilove8bit.fi tai lataamalla kuvan tänne.

Oma I love 8-bit® -tapahtuma mielessä? Tästä alkuun.

Siirtää digitaalista kulttuuriperintöä tulevaisuuteen viihteen keinoin

Email: info@ilove8bit.fi

Tel: 044-0100240 (ark 9-16)

Taunoa naurattaa. Tauno kävi juuri I love 8-bit® -näyttelyssä.

I love 8-bit® -näyttelyitä voi tiedustella tai tilata järjestettäväksi oheisella lomakkeella.

fiSuomi