Atari XEGS

I love 8-bit on tietokonekulttuurin erikoisnäyttely.

Atari XEGS -pelijärjestelmä tuotiin markkinoille lokakuussa 1987 hintaan 199.00 dollaria. Se oli Atarin vastine suosituksi nousseelle Nintendon laitteelle, mutta  aikaisemmin julkaistu Atari 7800 -julkaisu kerännyt huomiota Nintendo N.E.S:n hallitsemilla markkinoilla. Atarin ihmiset päättivät kokeilla toista järjestelmää. Mutta se oli askel ajassa taaksepäin. Atari XEGS oli vain konsolin uusintaversio heidän 8-bittisestä Atari 65XE -tietokoneestaan. 199 dollarilla sai konsolin, joystickin, ohjaussauvan, valopistoolin ja pelin Bug Hunt (tähdättävä ampumapeli valopistoolille).

Vaikka XEGS näytti pelikonsolilta,  se perustui aiemmin markkinoilla olleeseen 8-bittiseen Atarin tietokoneisiin. XEGS tarjosi irrotettavan näppäimistön, taaksepäin yhteensopivuuden (minkä se toimi Atarin 8-bittisen oheislaitteiden kanssa) ja se tarjosi samalla 64K RAM -muistia. Kun moduulia ei laitettu paikalleen, se käynnistyi Missile Commandin sisäänrakennetulla versiolla.

XEGS myi jouluna 1987 Yhdysvalloissa vain noin 100 000 XE Game Systemiä. Sehän ei varsinainen suuri uutuus ollut koska Atari XE Game System oli vain kosmeettisesti uudistettu 800XL/65XE 8-bittinen tietokone.

 

I love 8-bit on tilattava tietokonenäyttely, jossa tutustua tietokoneisiin ja niiden käyttöön aikaa ennen Internetiä.

8bit@hankiworks.com

fiFinnish