Näin voi järjestää oman kivan I love 8-bit® -tapahtuman

Tällä sivulla on ohjeita oman I love 8-bit® -näyttelytapahtuman järjestämiseksi. Se on helppoa ja vaivatonta, sillä se tarvitsee vain sopivat tilat ja pöydät tapahtuman järjestämiseen.

Näitä ohjeita seuraamalla saadaan mahtava tapahtuma tuotettua yhdessä, joka kiinnostaa ihmisiä. Entisajan tietokoneissa ja niihin liittyvässä kulttuurissa on taikaa, joka on nykyteknologian myötä kadonnut.

Mutta nyt tämä kadonnut kulttuuri on tullut takaisin viihdyttämään  kiertävien I love 8-bit ® -näyttelyiden mukana!

Mistä on kysymys kiertävissä I love 8-bit ® -näyttelyissä?

Mitä olivat tietokoneet ennen Internetiä ja PC-aikakautta? Miten koneet toimivat ja millaisia ohjelmia niissä oli? Entä millainen oli 8-bittisten laitteiden seuraava sukupolvi, 16-bittiset laitteet?

Tämä kaikki ja paljon muuta selviää aikansa tietokonekulttuuria esittelevässä I love 8-bit® -näyttelyssä, jossa pääsee kokeilemaan ja katsomaan tietokonehistorian legendaarisia laitteita toiminnassa.

Suuren suosion saanut kiertävä näyttelytapahtuma I love 8-bit® on siirtänyt tietokonekulttuuria jo vuodesta 2022 nykyaikaan. Yli 20000 vierailijaa on tutustunut tietotekniikan historiaan 40 vuoden takaa. Toinen toistaan hienommat ja toiminnassa oleva laitteet tekevät vaikutuksen nykyihmiseen. Tule katsomaan ja kokeilemaan!

Ohjeet I love 8-bit® -näyttelyn järjestämiseen

1. Paikka ja tilat

I love 8-bit® -on järjestetty kirjastoissa, kauppakeskuksissa, museossa ja monissa muissa paikoissa. Näyttelyyn voi törmätä myös yritystapahtumien virkistyskäytössä ja ei ihme, laitteet ja tunnelma saavat paljon rakkautta osakseen.

Sopivat tilat ovat sellaiset, jotka voidaan avata ja sulkea näyttelyn aukioloaikojen puitteissa. Tilakoko voi olla pienimmillään 20m2 esimerkiksi päivätapahtumissa, mutta kaksi viikkoa kestävissä suurnäyttelyissä se voi olla jopa 200m2.

2. Kalusteet

Tarve kalusteisiin on vähäinen, sillä minimissään tarvitaan vain pöydät ja ehkä tuolit.Laitteet, tapahtumaan tarvittava rekvisiitta ja muu infra kuuluu näyttelyyn.

Kun kalusteet ovat näyttelytilassa valmiina, voi produktion rakennus alkaa. Sen tekevät I love 8-bit® näyttelyn tekijät. Käytännössä kaikki näyttelyyn tarvittavat asiat löytyvät produktion rakentajalta.

Kaikki näyttelytapahtumat ovat olleet aikataulussa tilaisuuksiin. Asiasta voidaan pitää myös pieni suunnittelupalaveri tarpeen tullen.

3. Näyttelyn avaus

Kun päivämäärä on sovittu ja vahvistettu, voi aloittaa ennakkomarkkinoinnin tapahtumasta. Sitten kun näyttely on kuljetettu paikalle ja rakennettu, niin I love 8-bit® -tapahtuma voi alkaa.Näyttelyille voidaan avata oma tapahtumasivu verkkoon. Näin näyttelystä jää muistijälki verkkoon tuleville sukupolville. 

Tällä tavalla tapahtumanjärjestäjä saa näyttelyn järjestämisestä muiston kulttuurin tukemisesta. Tapahtumasivua on helppo jakaa verkossa, esim. some, kotisivut ja keskustelufoorumit ovat oivallisia paikkoja. Lehdistöllekin kannattaa asiasta kertoa.

4. Näyttelytapahtuma

I love 8-bit® -näyttelyssä on jatkuva tuki koko näyttelyn olon ajan. Tarpeen tullen on helppo tavoittaa  sähköpostilla tai puhelimella, mikäli on kysymyksiä. Mukana on ohjeet printtinä ja näyttelyn alussa on pieni opastus näyttelystä. Sellaista tilannetta ei ole, jossa laitteita ei osata käyttää, sillä niin päälle laitto on yhtä helppoa kuin television käyttäminen. Näyttelyvieraat voivat kokeilla laitteita näyttelyissä. Mukana on tietysti pelejä, mutta myös ohjelmalistauksia, joita voi kokeilla. Mikäli laite rikkoutuu, niin ei huolta. Näyttelyvakuutus korvaa rikkoutumisen.

 

5. Päätös

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös I love 8-bit® -näyttelyt!

Näyttely korjataan pois, siivotaan paikat ja produktio lastataan autoon kohti I love 8-bit® -studiota tai seuraavaa näyttelypaikkaa.

Kysellään lopuksi kuulumiset siitä miten onnistuttiin ja palkitaan pelikilpailujen voittajia, mikäli sellaiset järjestettiin tapahtumassa.

Näyttelyvieraat ovat saaneet monta mukavaa muistoa mieleensä.

KUSTANNUKSET

Kustannuksilla katetaan rahti- ja asennuskulut, joita syntyy kun näyttely siirtyy paikasta toiseen.

Parhaiten pääsee alkuun valitsemalla sopivan tapahtumatyypin ja ottamalla yhteyttä joko lomakkeella tai sähköpostilla info@ilove8bit.fi

Oma I love 8-bit -tapahtuma? Tästä alkuun.

It's the flying computer circus!

I LOVE 8-BIT® TAPAHTUMAT TUOTTAA HANKIWORKS OY (2682502-7)

fiSuomi