64kt muistia ja kasettiasema riittää

Tampere Tullintori
13-28.1 2023
Ma-Pe 10-18 La 10-16 Su 12-16

Muistat Commodoren, Spectrumin ja ehkä Amigan varmaan, mutta muistatko vielä Atarin ja Amstradin harmaan? Jos et muista, niin ei haittaa!

1970- ja 1980-luvun legendaariset tietokoneet ovat esillä ja kokeiltavana kiertävässä I love 8-bit® tapahtumassa Tullintorilla Tampereella. Kokemukset digitaalisen kulttuurin varhaisista ajoista ovat käsin kosketeltavissa. Tapahtumassa pelataan, ihmetellään ja viihdytään vanhojen suosikkien parissa. 

I love 8-bit® -tapahtumissa saa autenttisia ja ikimuistoisia kokemuksia digitaalisesta kulttuuriperinnöstä!

I love 8-bit @ Tullintori

Mitä pelatiin 1980-luvulla ja millä laitteilla?

Olivatko pelit parempia silloin kuin nykyään?

Tämä selviää autenttisella pelikokemuksella jonka voi saada vierailemalla I love 8-bit näyttelyssä.

I love 8-bit® -näyttelyt tuovat takaisin sitä tietokonekulttuuria, jota ei enää ole

Tullintorin I love 8-bit® -tapahtumassa voi kokeilla asioita, jotka ovat arjesta kadonneet.

Myös I love 8-bit® -näyttelyissä on oma sosiaalinen media kasibittisten valtakaudelta. Terveisiä voi käydä kirjoittamassa I love 8-bit® -näyttelyissä ja käydä katsomassa niitä tapahtumasivuilta.

Seuraava I love 8-bit® -näyttely Keravalla 4.2-18.2.23 >>

Laite-esittelyitä

Tutustu I love 8-bit® -laitteiden historiaan verkossa.
Mukana tapahtumassa mm. seuraavia laitteita:

Apple II

Apple II (1977)

Apple II -tietokone oli ensimmäinen massamarkkinoilla suosiota saanut henkilökohtainen tietokone, joka oli

Lue juttu

Laitevalmistajia

Tietokonevalmistajia 1970- ja 1980-luvulla

atari

Atari

Atari, Inc. oli yhdysvaltalainen pelikonsolien, kotitietokoneiden ja tietokonepelien valmistaja. Nolan Bushnell ja

Lue juttu
MSX

MSX-standardi

MSX-standardin on suunnitellut ASCII Corporation yhteistyössä Microsoftin kanssa, joka toimitti koneiden basic-tulkin

Lue juttu
apple

Apple

Apple Inc., aiemmin Apple Computer, Inc., on yhdysvaltalainen monikansallinen yritys, joka tuottaa

Lue juttu
Memotech

Memotech

Memotech oli britiläinen tietokoneiden ja niiden lisälaitteiden valmistaja 1980-luvulla, joka mainosti MTX

Lue juttu
commodore

Commodore

Commodore (Commodore International) oli yhdysvaltalainen elektroniikkayritys, joka sijaitsi West Chesterissä Pennsylvaniassa ja

Lue juttu
amstrad

Amstrad

Amstrad oli brittiläinen elektroniikkayritys, jonka Alan Sugar perusti vuonna 1968 21-vuotiaana. Nimi

Lue juttu

Aikaisempia I love 8-bit® -tapahtumia

Voit lähettää omia tapahtumakuvia paikalta. Parhaat julkaistaan.

Laitteita ja ohjelmistoja

I love 8-bit -näyttelytapahtumat siirtävät osaamista sukupolvelta toiselle tilattavien näyttelytapahtumien avulla. Ainutlaatuisissa näyttelytapahtumissa saa autenttisia ja ikimuistoisia kokemuksia digitaalisesta kulttuuriperinnöstä.

 www.ilove8bit.fi

 8bit@hankiworks.com

+358 44 0100240
 

Näyttelytiedusteluita on kätevä kysyä lomakkeella.

Näyttelyn ja laitteet  voi lainata omaan I love 8-bit®  -tapahtumaan, mikäli kattaa tapahtumalogistiikan kustannukset.

Museot | Kauppakeskukset | Kirjastot | Messut | Yritystilaisuudet | Tapahtumat | Nähtävyydet | Kulttuuripalvelut | TV-tuotannot

I love 8-bit® -näyttely Kauppakeskus Akselissa tuo 1980-luvun suosikkitietokoneet esille ja vertailtavaksi. Oliko se Commodore 64 niin ylivoimainen kilpailijoihin verrattuna, joita olivat mm. Spectravideo, Amstrad, Atari, Sinclair ja monet muut merkit?. Lisäksi esillä on myös Nintendon kilpailija Atari XEGS, joka yritti laittaa Nintendon suosikkipeliä Duck Huntia omalla versiollaan Bug Hunt. Kumpi siis parempi?  Mikkelin Akseli -kauppakeskuksen I love 8-bit näyttelyssä pääsee myös kirjoittamaan basic-ohjelmia Salora Managerille.  Näyttelyyn on vapaa pääsy ja tapahtumasivut on osoitteessa ilove8bit.fi/akseli/

I love 8-bit® -näyttely Keravan Kaupunginkirjasossa on osa mediataitoviikkoa. Näyttelyssä päästään kokeilemaan robottiohjausta Commodore 64 -tietokoneella. ohjelmoimaan 40 vuotta vanhaa tietokonetta.  Lauantaina 11.2 on todellinen tapahtumapäivä, sillä kello 12 on yleisötapahtuma Kotimikrojen Kronikka sekä kirjaston tarjoamat tilat retroharrastajien käyttöön. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja tapahtumasivut ovat osoitteessa ilove8bit.fi/kerava/

I love 8-bit® -tietokonenäyttely Tullintorilla tuo suosikit kaikkien käyttöön. Mukana aikansa yleisimmät laitteet parin harvinaisuuden ohella. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja tapahtumasivut ovat osoitteessa ilove8bit.fi/tullintori/

I love 8-bit® -tietokonenäyttely Espoon kirjastossa järjestettiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ja se oli osa Espoon kaupunginjärjestämää lasten viikonloppua. Kahdessa päivässä kävi noin 550 vierasta katsomassa I love 8-bit® -näyttelyä. Uutena kokemuksena oli pelata Apple II -tietokoneella, joka on peräisin vuodelta 1977. Mukana oli myös toinen klassikko, Commodore PET, joka sekin oli vuodela t977.

I love 8-bit® -tietokonenäyttely järjestettiin Commodoren kotikaupingissa Suomessa, sillä vaasalainen PCI-Data toi maahan Commodore -merkkisiä tietokoneita 1980-luvulla. Näyttely oli suunniteltu ja rakennettu kunnianosoituksella ja arvostuksella PCI-Datalle. Yhtiö oli merkittävässä roolissa suomalaisen IT-menestystarinan taustalla, sillä Commodore 64 oli ylivoimaisesti suosituin tietokone Suomessa.

I love 8-bit® -tietokonenäyttely Kauppakeskus Hertsissä keräsi suuren suosion, sillä muutamassa päivässä kävi yli 300 vierasta paikanpäällä katsomassa ja kokeilemassa näyttelylaitteia. Mukana kaikki suosituimmat kotimikrot Suomessa 1980-luvulta Amstradia lukuunottamatta.

I love 8-bit® -tietokonenäyttely Kauppakeskus Rajalla Torniossa toi legendaariset tietokoneklassikot Lappiin. Mukana kaikki suosikit sekä Commodore PET. Jopa yli 300 henkilöä Torniossa pääsi ihmettelemään aikansa tietokoneiden pelejä ja toimintaa.

I love 8-bit® -tietokonenäyttely Assemblyssa oli mediamainen kulttuuritapahtuma, joka oli rakennettu retrofuturistinen ote mielessä tilanteen mahdollistamalla tavalla. Assemblyssa päästiin kokeilemaan laitteita ja käytännössä myös ohjelmoimaan Amstradin CPC -tietokonetta vuodelta 1984 vihermustamonitorilla varustettuna. Assembly oli mahtava tapahtuma ja se täytti 30 vuotta, jota juhlistettiin paikalla.

Tapahtumavideo löytyy myös Youtubesta.

I love 8-bit® -tietokonenäyttely  Kotkassa kauppakeskus Pasaatissa toi ensimmäisen kauppakeskustapahtuman. Siellä toteutettiin Retropelihuone jossa pääasiana olivat pelit ja laitteet. Yli 300 kotkalaista näki 40 vuotta klassikoita toiminnassa ja Retropelihuone sai palautteen perusteella hyvän vastaanoton. Mukana 6 laitetta käytössä Retropelihuoneessa.

Helsingissä sijaitsevassa Tekniikan museossa järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen I love 8-bit® -tietokonenäyttely, jonka näki yli 3600 museovierasta. Tästä linkistä voi lukea Tekniikan Museon jutun näyttelytapahtumasta.

fiFinnish